FAQ

Nog even wat veel gestelde vragen om het jullie nog makkelijker te maken.

Wat moet ik doen voor die oefenquizzen?
Koop een kaartje bij een van de voorverkoopadressen (of online). Geef je teamgegevens, ticketnummer en de stad waar je gaat spelen door via popquiz@rocknrollhighschool.nl. Vervolgens ontvang je wekelijks totdat de Popquiz Marathon plaatsvindt een oefenquiz.

Kunnen we aaneensluitende rondes spelen?
Nee, er is in principe niet genoeg tijd om naar een quiz te gaan die direct aansluit op de quiz waar je op dat moment aan meedoet. In de praktijk blijkt het af en toe wel mogelijk te zijn doordat een ronde eerder is afgelopen bijvoorbeeld, maar ga er bij het plannen van je route niet vanuit!

 Is het ver lopen van de ene locatie naar de andere?
Alle locaties zitten op maximaal 10 minuten loopafstand van elkaar. De meesten zelfs minder.

Hoe werkt alles nou precies?
Je haalt tussen 19.00 en 20.00 uur bij het startpunt je stempelkaart op. Eventueel geef je ook je teamnaam door, dus zorg dat je die alvast hebt bedacht om lange rijen te voorkomen. Met je stempelkaart ga je naar de locatie waar je een ronde wilt spelen. Van de presentator krijg je een invulformulier en een sticker op je stempelkaart als bewijs dat je mee hebt gedaan. De muziek wordt gestart en je vult je antwoorden in. Na afloop lever je het invulformulier weer bij de presentator in en ga je door naar een volgende ronde. Uiterlijk om 23.40 uur lever je de stempelkaart weer in bij het finishpunt en dan is het wachten op de uitslag!

Ik wil per se meedoen aan een bepaalde ronde, kan ik reserveren? 
Nee, helaas. Wil je echt absoluut 100% zeker meedoen aan een bepaalde ronde, kom dan heel vroeg, want voor alle rondes geldt: vol is vol. Het is dus verstandig om bij het bepalen van je route een reservekeuze in je achterhoofd te houden.

Mogen er supporters komen kijken?
Natuurlijk, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Alleen mogen meegebrachte vrienden absoluut niet voorzeggen en als het ergens heel druk is, hebben de spelers uiteraard voorrang.

Moet ik zelf een pen meenemen?
Nee hoor, als je de stempelkaart komt ophalen, krijg je een tasje met daarin alles wat je nodig hebt: een pen, een onderlegger zodat je ergens op kunt schrijven als er geen tafel vrij is, een blokkenschema en nog wat andere gezellige spulletjes.

Wat kunnen we nou eigenlijk winnen?
Het gaat natuurlijk om de eer én de prachtige beker! Verder kan je een heel jaar vertellen over die schitterende overwinning.

Ik kan niet blijven voor de uitslag, hoe weet ik dan hoe hoog we zijn geëindigd?
We zetten de uitslag per stad dezelfde avond nog hier online. Als de techniek ons niet in de steek laat tenminste! 

Hebben jullie verder nog tips? 
- Zoek een rustige locatie, dat zorgt voor een grotere kans op bonuspunten
- Zorg voor een team met gevarieerde muzieksmaak
- Doe aan zoveel mogelijk ronden mee
- Een ronde winnen levert bonuspunten op, laatste worden is alleen maar jammer.
- Ook al weet je niet de artiest, geef dan niet op en luister door. Misschien weet je de titel wel!